Ingredientai
- Bulvės 8 vnt. 8 - 10 vienodo dydžio
- Veršiena 400 g 400 - 500 malta
- Aliejus 3 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Grietinė 2 valg. š. 2 - 3 arba grietinėlė
- Sviestas 50 g 50 - 70
- Pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
- Bulvių prieskoniai: 1 žiupsnelis
- Rozmarinai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Bulves nulupkite, perpjaukite pusiau ir išskobkite vidų. Pabarstykite bulvių prieskoniais ir sudėkite į aliejumi apšlakstytą kepimo indą.
2. Maltą veršieną sumaišykite su grietine ar grietinėle, paskaninkite prieskoniais, pipirais ir druska.
3. Paruoštą faršą sudėkite į bulvių dubenėlius. Ant kiekvienos bulvės uždėkite gabalėlį sviesto.
4. Į kepimo formą įpilkite šiek tiek vandens ar sultinio, uždenkite folija, dėkite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 20 minučių. Foliją nuimkite ir kepkite dar 15–20 minučių. Tiekite su sviesto ir grietinės ar grybų padažu.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita