Ingredientai
- Morkos 500 g
- griežčiai (ropės) 500 g
- Salierai 200 g
- Raudonasis svogūnas 2 vnt.
- Druska 3 g
- Juodieji pipirai 3 g šviežiai malti
- Čiobreliai 2 arbat. š. smulkinti lapeliai
- Sviestas 1 valg. š.
- Grietinėlė 400 ml
- Miltai 1 valg. š. kvietiniai
- Sūris 300 g 200 g tarkuotas fermentinis sūris ir 100 g apibarstyti
Kaip gaminti
1.Daržoves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Druską sumaišykite su pipirais ir čiobreliais. Į nedidelį puodą pilkite grietinėlę, ją maišydami berkite miltus ir nuolat maišydami kiek pakaitinkite.
2.Suberkite tarkuotą sūrį ir maišykite, kol jis ištirps. Daržoves sluoksniais dėkite į poros litrų kepimo indą, išteptą sviestu. Sluoksnius apibarstykite prieskonių mišiniu. Viską užpilkite paruoštu padažu, apibarstykite tarkuotu sūriu.
3.Kepimo indą uždenkite (dangčiu arba folija) ir dvi valandas kepkite 175 laipsnių orkaitėje.
4.Nudengtą apkepą kepkite dar 20–30 minučių, kol gražiai apskrus.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita