Ingredientai
- Burokėliai 5 vnt. jauni, išvirti
- Morkos 2 vnt. vidutinės
- Briuseliniai kopūstai 2 sauja
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. vidutinis
- Slyvos 4 vnt. didelės
- Džiovintos spanguolės 0,5 sauja
- Vyšnios 0,5 sauja džiovintų
- Pekaninių karijų riešutai 1 sauja
- Garstyčios 1 arbat. š. grūdėtųjų; užpilui
- Agavų sirupas 1 valg. š. užpilui
- Balzaminis actas 1 valg. š. užpilui
- Aliejus 1 valg. š. nerafinuoto avokadų; užpilui
- Apelsinai 0,5 vnt. išspaustos sultys; užpilui
Kaip gaminti
1. Supjaustykite ir į kepimo indą sudėkite norimas daržoves, slyvas (jeigu naudosite burokėlius, verta juos kepti atskirame inde, arba taip, kad nesiliestų su kitomis daržovėmis, nes jos nusidažys rožine spalva).
2. Viską pabarstykite druska, apšlakstykite kepimui tinkamu aliejumi.
3. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su „vėjelio“ funkcija ir kaitinimu iš viršaus bei apačios (kepimo indą apdenkite folija).
Paruoškite užpilą:
1. Į dubenį supilkite visus užpilui reikiamus produktus ir suplakite, kad viskas tolygiai išsimaišytų. Paragaukite ir, jeigu reikia, papildomai įdėkite to, ko trūksta.
2. Viskam suminkštėjus, apšlakstykite paruoštu užpilu (pusę užpilo pasilikite) ir dėkite atgal į orkaitę dar 5 min.
3. Ištraukite daržovės iš orkaitės, apšlakstykite likusiu užpilu ir dėkite į norimą indą. Barstykite riešutais, džiovintomis uogomis ar vaisias.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai