Ingredientai
- Moliūgai 1 vnt. nedidelis sviestinis
- Briuseliniai kopūstai 300 g
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska 0,5 arbat. š. daržovėms ir glaistui; arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis daržovėms ir glaistui; arba pagal skonį
- Pekaninių karijų riešutai 1 sauja
- Džiovintos spanguolės 1 sauja
- Fetos sūris 50 g
- Kedrinės pinijos 1 sauja nebūtina
- Sviestas 1 valg. š. lydyto; glajui
- Klevų sirupas 1 valg. š. glajui
- Garstyčios 1 valg. š. Dižono arba grūdėtųjų; glajui
- Balzaminis actas 1 valg. š. glajui
- Česnako milteliai 1 žiupsnelis glajui
Kaip gaminti
1. Moliūgą supjaustome kubeliais, o briuselinius kopūstus perpjauname perpus. Daržoves sumaišome su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Paskleidžiame jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
2. Indelyje sumaišome visus glajaus ingredientus.
3. Susmulkiname pekano (karijų) riešutus.
4. Apkepintas daržoves skardoje sumaišome su smulkintais riešutais ir glajumi. Kepame dar 10–15 minučių, kol moliūgas tampa minkštas ir viskas gražiai apskrunda.
5. Patiekdami pabarstome džiovintomis spanguolėmis, fetos sūriu ir kedro riešutais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams
- Rengiu šventę: Kalėdos