Ingredientai
- Duona 2 vnt. 2 apvalios riekelės itališkos duonelės
- Graikiniai riešutai 50 g
- Ožkų pieno sūris 2 riekės 2 apvalūs griežinėliai po 100 g
- Kriaušės 1 vnt. didelė, gerai prinokusi
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Česnakai 1 skiltelės
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Sviestas 1 valg. š.
- Martinis 1 valg. š.
- Pipirai 1 arbat. š. rožinių
- Medus 1 arbat. š. skysto
- Gražgarstės 40 g
Kaip gaminti
1. Itališkos duonos riekeles aptepkite aliejumi, iki traškumo pakepinkite orkaitėje ir įtrinkite perpjauta česnako skiltele.
2. Kriaušę nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, tada supjaustykite nedideliais kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
3. Keptuvėje išlydykite sviestą ir trumpai pakepinkite kriaušes. Tada sukrėskite medų, supilkite martinį ir dar truputį pakaitinkite, kol kriaušės apsivels medumi, o martinis nugaruos.
4. Ožkų pieno sūrio gabalėlius sudėkite į karščiui atsparią formą, ant viršaus krėskite kriaušių masės, berkite sveikų graikinių riešutų ir trumpam (maždaug 6 min.) pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę.
5. Užkandėlę tiekite apibarsčiusi rožiniais pipirais su duonos riekele ir gražgarsčių lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita