Ingredientai
- Špinatai 100 g
- Ožkų pieno sūris 80 g
- Morkos 2 vnt. vidutinio dydžio
- Pomidorai 6 vnt. vynuoginiai
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Raudonėliai 1 valg. š. šakelė
- Čiobreliai 2 valg. š. kelios šakelės
- Citrinos 1 vnt. skiltelė
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Ant sūrio pabarstykite prieskonių ir 5–10 min. kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje.
2. Vynuoginius pomidoriukus perpjaukite pusiau, apšlakstykite aliejumi ir pabarstykite smulkintų čiobrelių, druskos. Paruoštus pomidoriukus įdėkite į 100ºC įkaitintą orkaitę ir 30–40 min. palaikykite.
3. Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais ir pamerkite į ledinį vandenį – jos taps traškesnės ir sultingesnės. Špinatus taip pat pamerkite į šaltą vandenį.
4. Sūrį, kol gražiai apskrus, apkepkite įkaitintoje keptuvėje. Morkas ir špinatus nusausinkite ir lengvai, netrindami, sumaišykite su vytintais pomidoriukais bei padažu iš alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių ir raudonėlių.
Alaus someljė rekomenduoja: Šis šaltas užkandis puikiai dera su kvietinio salyklo turinčiu alumi.
"Kulinarijos studijos" archyvo nuotr./Donatas Dabrovolskas |
Receptas virtuvės šefo bei alaus someljė Donato Dabrovolsko
Daugiau Donato patarimų apie maisto ir alaus derinimą rasite čia
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai