Ingredientai
- Aštuonkojis 500 g
- Makaronai 320 g idealu – „paccheri“ stambaus formato
- Ančiuviai 80 g sūdytų, bet tinka ančiuviai aliejuje
- Pomidorų tyrė 60 g idealu – „Mutti“
- Česnakai 5 skiltelės
- Vynas 100 ml idealu – desertinio vyno „Marsala“ (blogiausiu atveju tiks keli šaukštai brendžio);
- Čili pipiras 1 vnt.
- Petražolės 1 vnt. šakelė
Kaip gaminti
1. Į aukštą puodą įpilkite tyro alyvuogių aliejaus, pakaitinkite česnaką, o kai pagels, pašalinkite.
2. Išvalykite aštuonkojį ir visą meskite į aliejų. Palaikykite ant karštos ugnies keletą minučių, kol pradės rangytis ir raudonuoti. Supilkite marsalą, sumažinkite ugnį ir troškinkite savo vandenyje 45 min., ataušinkite.
3. Perpjaukite čiuptuvus pusiau, susmulkinkite apvalią pilvo dalį. Sudėkite atgal į puode susidariusį padažą. Supilkite pomidorų tyrę, pašildykite.
4. Į sušilusią pomidorų tyrę sudėkite smulkintus ančiuvius ir pagardinkite aštriuoju pipiru „peperoncino“.
5. Išsivirkite pastą, nupilkite (nelabai kruopščiai) vandenį ir suverskite į puodą su padažu ir gerai išmaišykite ant ugnies.
6. Patiekdami lėkštėje pabarstykite smulkintomis petražolėmis. Negardinkite tarkuotu sūriu, nereikia.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų