Ingredientai
- Pomidorai 3 kg
- Svogūnai 3 vnt.
- Rudasis cukrus 1 st.
- Druska 2 valg. š.
- Česnakai 2 vnt. galvutės
- Alyvuogių aliejus 100 ml
- Aitrioji paprika 1 vnt. arba 1 arbatinis šaukštelis smulkintos aitriosios paprikos
- Rozmarinai 1 vnt. šakelė arba 1arbatinis šaukštelis džiovintų rozmarinų
- Raudonėliai 1 vnt. šakelė arba 1arbatinis šaukštelis džiovintų raudonėlių
- Bazilikai 2 vnt. šakelės šviežių arba 1 arbatinis šaukštelis džiovintų
- Pipirai 1 arbat. š. sumaišytų maltų juodųjų ir kvapniųjų pipirų
Kaip gaminti
1. Pomidorus nuplauti, išpjauti kotelius ir supjaustyti į keturias dalis. Į keturias dalis supjaustyti ir svogūnus. Česnakus nulupti, perpjauti skilteles per pusę.
2. Pomidorus, svogūnus, česnaką, aitrų pipirą, kvapiuosius pipirus dėti į skardą, apibarstyti cukrumi, druska, maltais pipirais, žolelėmis ir aliejumi.
3. Kepti 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 valandas. Kai iškeps, sudėti į puodą, viską sutrinti elektriniu trintuvu ir dar kartą užkaitinti puodą iki virimo.
4. Padažą išpilstyti į švarius, iškaitintus stiklainius. Aš jų nekaitinu, išvalau drėgnu skudurėliu, sumirkytu degtinėje ar spirite.
5. Užsuktus stiklainius pastatyti dangteliais žemyn, užkloti ir palikti, kad atvėstų. Laikyti rūsyje ar vėsiame sandėliuke.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Padažai