Ingredientai
- Ryžiai 300 g
- Vištiena 100 g filė
- Česnakai 4 skiltelės
- Svogūnai 2 vnt.
- Pomidorai 2 vnt.
- Šaldyti žirneliai 125 g
- Rozmarinai 1 arbat. š. pagal skonį
- Raudonėliai 1 arbat. š. pagal skonį
- Šafranas 1 arbat. š. pagal skonį
- Vištienos sultinys 500 ml
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. kelios skiltelės
- Maišelis šaldytų jūrų gėrybių 1 vnt.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Jūrų gėrybes atšildykite ir apie 2 min. pavirkite vištienos sultinyje, tada sultinį perkoškite į atskirą indą, o jūrų gėrybes nuvarvinkite.
2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje didelėje gilioje plokščiadugnėje keptuvėje dviem rankenomis. Tokioje ruošiamą paeliją galėsite lengvai pakratyti, nes jos maišyti nepatartina.
3. Kai svogūnai pasidarys permatomi, sumeskite smulkintą vištienos filė.
4. Pomidorų galus įpjaukite, juos nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, minkštimą susmulkinkite ir sumeskite į keptuvę su svogūnais ir vištiena. Viską kiek pakaitinkite, tada suberkite žirnelius, pagardinkite šafranu, keletą kartų krestelėkite ir dar 3 min. pakepkite.
5. Daržoves išgriebkite, sudėkite į atskirą indą, o į nuo daržovių likusį skystį suberkite ryžius, juos kepkite, kol pasidarys permatomi, tada supilkite nuo jūrų gėrybių likusį sultinį, keptuvę uždenkite ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie 35 min.
6. Į išvirtus ryžius įmaišykite vištieną su daržovėmis, jūrų gėrybes, berkite visas prieskonines žoleles, paeliją pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, vėl pakratykite, tada dar apie 8 min. pakaitinkite, kol išgaruos visas skystis.
7. Tiekite apšlakstytą citrinų sultimis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita