„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 25
Jau įvertinote šį receptą

„Pagerinti“ kūčiukai

Kūčiukai
Kūčiukai / g-blogas.lt nuotr.
Skaitysiu vėliau

Šie „pagerinti“ kūčiukai pasninko reikalavimų neatitinka, yra kiek minkštesni, saldesni ir ne taip greitai sužiedėjantys, kaip jų giminaičiai be sviesto, pieno ir kiaušinių. Kepkite šiuos kūčiukus, jei norite jais mėgautis kaip mažais desertiniais kepinukais.  

 

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Verdančiu vandeniu užpilkite aguonas ir palikite keliolikai minučių pabrinkti. Tada nusunkite per sietelį, suberkite į plokščią lėkštę ir palikite apdžiūti, kol prireiks.

2. Pašildykite pieną iki kūno temperatūros, supilkite į didelį dubenį, įtrupinkite į pieną mieles ir išmaišykite šluotele, kad mielės ištirptų.

3. Kitame dubenyje išsukite trynius su cukrumu, tada supilkite į šį mišinį išlydytą (tačiau nekarštą) sviestą. Išmaišykite.

4. Trynių-cukraus-sviesto mišinį supilkite į dubenį su pienu-mielėmis, išmaišykite.

5. Į didelį dubenį, kuriame minkysite ir kildinsite tešlą, suberkite miltus, tuomet supilkite skystąjį mišinį. Maišykite, o kai galėsite, imkite minkyti. Turite išminkyti tamprią, gana minkštą, nelimpančią tešlą. Suvoliokite ją į rutulį ir su visu dubeniu dėkite valandai į šiltą vietą, kad pakiltų.

 

6. Į pakilusią tešlą suberkite aguonas ir kruopščiai ją darsyk perminkykite, kad aguonos tolygiai pasiskirstytų.

7. Tešlą vėl dėkite į dubenį ir darsyk 40-60 min. pakildykite (antrąjį kartą tešla turėtų labiau išsipūsti).

8. Pakilusią tešlą vėl išminkykite, pjaustykite gabaliukais, iš jų voliokite „virveles“, o šias pjaustykite smulkiais gabaliukais bei berkite ant miltais pabarstytų skardų.

9. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 8-10 min., kol pagalvėlės išsipūs ir gražiai parus. Šių kūčiukų svarbu neperkepti, tik taip jie bus traškia išore ir minkštu vidumi.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.