Ingredientai
- Miltai 1 kg
- Vanduo 600 ml
- Mielės 20 g
- Kiaušinių tryniai 4 vnt.
- Cukrus 4 valg. š.
- Aliejus 4 valg. š.
- Aguonos 2 st.
- Druska 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Paruošti tešlos įmaišą: vandenį pašildyti, suberti pusę kiekio miltų ir su cukrumi ištrintas mieles. Gerai išmaišyti, paviršių pabarstyti miltais ir palikti 20 minučių, kad pakiltų.
2. Kiaušinių trynius lengvai suplakti. Pakilus tešlos įmaišui, suberti likusius miltus, aguonas, supilti trynių plakinį, aliejų, pasūdyti ir minkyti tol, kol tešla nebelips prie rankų. Tešlos paviršių sulyginti ir uždengus palikti šiltai, kad pakiltų.
3. Tuomet iš tešlos suformuoti 1,5 cm storio volelius, supjaustyti 1,5 cm gabaliukais, dėti į miltais pabarstytą skardą ir kepti iki 220 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol gražiai pagels.
4. Kūčiukus valgyti su aguonų pienu ar kisieliumi.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių