Ingredientai
- Jautiena 250 g maltos; galima naudoti ir kitą mėgstamą
- Pupelės 250 g virtų; patinkančios rūšies ir spalvos
- Konservuoti pomidorai 250 g
- Svogūnai 1 vnt. smulkiai pjaustytas
- Česnakai 3 skiltelės sutrintos
- Kalendros sėklos 1 žiupsnelis nebūtina
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis grūstų
- Čili prieskoniai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Sūris 1 sauja mėgstamo fermentinio; tarkuoto
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Nedideliame puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir česnakus, pakepinkite iki minkštumo. Sudėkite maltą mėsą ir 3-5 minutes pamaišydami pakepinkite (jei per sausa – galima įpilti šiek tiek verdančio vandens).
2. Supilkite pomidorus savo sultyse, pupeles, prieskonius ir uždengę troškinkite ant vidutinės ugnies (kad kunkuliuotų) apie 20 minučių.
3. Patiekdami apibarstykite smulkintu sūriu.
Beje, visada galima pritaikyti šį troškinį savo skoniui. Aš nemėgstu kukurūzų, tai jų nededu. O galima. Kaip ir įvairių žalumynų bei natūralaus smulkinto čili pipiro.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai