Ingredientai
- Mielės 20 g šviežios
- Druska 2 g 0,5 arbat. š.
- Cukrus 1 valg. š.
- Rūgpienis: arba pasukų 300 ml
- Ruginiai miltai 120 g 60 g -rupių ruginių ir 60 g ruginių
- Miltai 250 g kvietiniai
- Aliejus 2 valg. š.
- Moliūgo sėklos 2 valg. š. arba juodųjų sezamų, rugių dribsnių
Kaip gaminti
1. Visus miltus sumaišykite. Kambario temperatūros mieles ištrinkite su cukrumi ir druska. Supilkite rūgpienį arba pasukas, taip pat pusę miltų mišinio ir aliejų. Gerai išmaišykite. Įmaišę likusius miltus minkykite tol, kol tešla nebelips prie indo sienelių. Jei minklė pasirodys per skysta, įberkite dar miltų. Uždenkite ir valandą laikykite šiltai, kol dvigubai pakils.
2. Pakilusią tešlą padalykite į aštuonias dalis ir suformuokite pailgus batonėlius. Jų viršuje aštriu peiliu padarykite skersines įpjovas, apšlakstykite vandeniu ir apibarstykite pasirinktais pagardais. Uždenkite rankšluosčiu ir 20–30 minučių palikite, kad pakiltų.
3. Kepkite 225 laipsnių orkaitėje 15–18 minučių.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita