Ingredientai
- Briuseliniai kopūstai 800 g rinkitės standžius ir neapvytusius
- Graikiniai riešutai 100 g
- Alyvuogių aliejus 8 valg. š.
- Druska 0,3 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Citrinos 0,5 vnt. geriau ekologiškos arba nušveistos su soda
- Aliejus 1 valg. š. graikinių riešutų arba kepintų sezamų
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę ir, paskleidę riešutus ant plačios skardos, 7–9 min. pakepinkite. Leiskite atvėsti, o tada stambiai sukapokite.
2. Nuimkite nuo briuselinių kopūstų gūželių išorinius lapelius, o tada išskaidykite jas lapeliais – tą lengviau padarysite nupjovę apatinę dalį, ties kuria gūželė buvo prisitvirtinusi prie koto.
3. Plačioje keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus ir berkite ketvirtadalį kopūstų lapelių, pakepinkite kelias minutes maišydami, kol kiek suminkštės, paryškės žalia spalva, kai kurie spės ir paskrusti. Taip per 4 kartus pakepinkite visus lapelius, o tada berkite į didelį dubenį.
4. Pabarstykite kopūstus pipirais, druska, nutarkuokite citrinos žievelę ir įspauskite jos sultis, išmaišykite. Apšlakstykite riešutų arba sezamų aliejumi ir suberkite riešutus.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai