Ingredientai
- Žuvis 600 g pangasijų filė
- Konservuoti pomidorai savo sultyse (indelis) 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt. pusė raudonos ir oranžinės paprikos
- Aitrioji paprika 1 vnt. gabalėlis raudonos
- Česnakai 2 skiltelės
- Sojų padažas 6 valg. š.
- Cukrus 3 valg. š.
- Žemės riešutų aliejus 50 ml
Kaip gaminti
1. Rankomis iš žuvies suformuokite apvalius kepsnelius.
2. Raudoną ir oranžinę paprikas išvalykite, susmulkinkite. Aitriąją papriką supjaustykite juostelėmis.
3. Česnaką nulupkite, susmulkinkite. Sojų padažą maišykite su cukrumi dubenėlyje tol, kol ištirps cukrus.
4. Aliejų įkaitinkite paprastoje arba gilioje (kinų valgiams ruošti skirtoje) keptuvėje ir jame iškepkite žuvį, tada ją ištraukite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų.
5. Česnakus pakepinkite aliejuje, kuriame kepė žuvis, tada sumeskite aitriąsias paprikas, paprikas, sukrėskite konservuotus pomidorus ir ant nedidelės ugnies kepkite apie 10 min. Galiausiai supilkite sojų padažą, dar minutę patroškinkite ir padažu apšlakstykite žuvies kepsnelius.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita