Ingredientai
- Žuvis 200 g pangasijų (arba kitokios baltos žuvies filė)
- Kalmarai 200 g šaldytų išvalytų
- Garstyčios 1 arbat. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių ir nutarkuotos citrinos žievelės
- Alyvuogės 6 vnt. kelios
- Paprikos 1 vnt. pusė raudonos
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Morkos 1 vnt.
- Grietinė 2 valg. š.
- Žuvies prieskoniai 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį; šviežiai maltų
- Krapai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
- Pangasijų filė nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite žuvų prieskoniais, garstyčiomis, apšlakstykite citrinų sultimis ir apie 15 min. patroškinkite virš garų.
- Tada susukite voleliu ir išdėliokite į dvi lėkštes.
- Kalmarus atšildykite, nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite šaukšte sviesto. Tada suberkite tarkuotą morką, sukrėskite grietinę ir supilkite prieskonius.
- Kai morka suminkštės, sumeskite kalmarus ir dar 3–5 min. pakaitinkite ant didelės ugnies. Po to viryklę išjunkite, indą, kuriame kepate, uždenkite, palaikykite kelias minutes, atvėsinkite ir sukrėskite į pangasijų suktinukus, ant viršaus berkite smulkintų citrinų žievelių.
- Tiekite su alyvuoge, saldžiosios paprikos gabalėliu ir smulkintais krapais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita