Ingredientai
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š.
- Vanduo 100 ml šalto
- Želatina 15 g "Dr. Oetker"
- Grietinėlė 420 ml 35 % riebumo
- Cukrus 70 g 70-120 g
Kaip gaminti
1. Vandenyje išbrinkinkite želatiną.
2. Puode ant vidutinės ugnies pakaitinkite grietinėlę su pienu, cukrumi ir vanile, kol užvirs. Nukelkite nuo ugnies, šluotele plakant įmaišykite ištirpintą želatiną ir paplakite, kol ištirps.
3. Išpilstykite į formeles ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros. Tada dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
4. Recepto autorė ant šio deserto siūlo dar užpilti želė putėsių sluoksnį. Imkite vieną "Dr. Oetker" želė pakelį ir pagaminkite, kaip parašyta ant pakelio. Kai pilnai atvės, supilkite želė į plakiklį ir plakite iki putų. Gautas želė putas užpilkite ant jau apstingusio grietinėlės deserto ir palikite pilnai sustingti.
"Labai skanu... gaivu... ir kažkas tokio... nepaprasto skonio... Rekomenduoju pasigaminti ir nustebinti savo artimuosius... Labai greitai ir lengvai pasidaro... Skanaus..."
Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų