Ingredientai
- Cukraus pudra 45 g
- Želatina 2 valg. š.
- Kava 200 ml stiprios espreso
- Grietinėlė 180 ml riebios
- Vanduo 110 ml
- Vanilės lazdelė 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu. Ištirpinkite kartu su cukraus pudra. Ją galima keisti ir cukrumi, tačiau teks ilgiau tirpinti.
2. Grietinėlę šiek tiek pakaitinkite ant silpnos ugnies kartu su vanilės lazdele, tik nepamirškite jos paskui išimti.
2. Dalį želatinos įmaišykite į paruoštą espreso kavą, o kitą – į grietinėlę.
4. Į indelius pilkite abu mišinius – kavos ir grietinėlės – juos sluoksniuojant. Įpylus vieną sluoksnį, reikia palaikyti šaldytuve, kol sustingsta, tik tada pilti kitą. Ir taip, kol supilsite visus paruoštus mišinius.