Ingredientai
- Batonas 1 vnt. prancūziškas
- Paprikos 2 vnt. raudonos saldžiosios
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Agurkai 1 vnt.
- Pomidorai 4 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį, malti
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Supjaustykite batoną riekelėmis ir 5 minutėms pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po to įtrinkite riekutes keliomis skiltelėmis česnako, supjaustykite kubeliais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir dar kartelį paskudrinkite orkaitėje iki kol skrebučiai taps traškūs.
- Supjaustykite agurkus, paprikas, svogūną, pomidorus, susmulkinkite česnakus, pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Nepamirškite pagardinti salotų druska ir pipirais.
- Patiekite su česnakiniais skrebučiais. Skanaus!
P. S. Šių salotų variacijų daugybė, tad galite įtraukti ir kaparėlius, mėgstamas salotos, bazilikus, alyvuoges, mocarelos sūrį, ančiuvius, padažui naudojamas vyno actas, alyvuogių aliejus, Dižono garstyčios ir pan.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų