Ingredientai
- Pasukos 200 ml
- Miltai 500 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Sviestas 80 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Lašiša 150 g karštai rūkyta
- Ikrai 2 valg. š. juodieji ikrai, bet tinka ir baltyminiai
- Fetos sūris 3 valg. š.
- Grietinė 1 valg. š. liesa
Kaip gaminti
1. Sumaišykite miltus, druską, cukrų ir kepimo miltelius.
2. Šaldymo kameroje atšaldytą sviestą rupiai sutarkuokite, sukrėskite į dubenį su biriais produktais ir ištrinkite masę švariomis rankomis.
3. Supilkite pasukas ir kruopščiai išmaišykite. Iš gautos masės suformuokite rutulį ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
4. Iš atvėsusios tešlos iškočiokite maždaug 2 cm storio lakštą. Tada nedidele stiklinaite išspauskite apskritimus (iš tokio kiekio tešlos turėtų būti 12–14 vienetų). Išdėliokite juos kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, patepkite plaktais kiaušiniais ir 15–20 minučių pašaukite į iki 220 ºC įkaitintą orkaitę.
5. Lašišą supjaustykite juostelėmis, fetą ištrinkite su grietine.
6. Ant atvėsusių paplotėlių dėkite po pusiau perlenktą lašišos griežinėlį, ant viršaus užkrėskite šlakelį su grietine išsuktos fetos, užberkite po žiupsnelį ikrų. Tiekdami puoškite šviežiais žalumynais.
Kulinaro patarimas. Užkandėlė bus sotesnė, jei prieš perlenkdami pusiau minkšta feta papildomai aptepsite kiekvieną lašišos griežinėlį. Dėl pikantiškumo ir gaivos į fetos masę galite įmaišyti įvairių šviežių smulkintų prieskoninių žolelių
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita