Ingredientai
- Cukrus 50 g
- Mielės 1 arbat. š. sausos
- Pienas 170 ml drungnas
- Miltai 300 g
- Druska 2 g 1/2 arbat. š.
- Alyvuogių aliejus 50 ml
- Slyvos 1 st. pjaustytų šviežių arba išmirkytų džiovintų
- Kardamonas 3 g 1/2 arbat. š. - maltas
Kaip gaminti
1. Dubenyje išmaišykite mieles, cukrų ir pieną. Palaikykite, kol ims rastis burbuliukų.
2. Tuomet suberkite miltus, druską, aliejų ir mediniu šaukštu sumaišykite iki vientisos masės.
3. Minklę 20–25 minutes minkykite rankomis, kol taps elastinga, dėkite į aliejumi išteptą indą ir palikite 20 minučių, kad pakiltų.
4. Slyvas apibarstykite kardamonu ir lengvai pamaišykite.
5. Pakilusią tešlą padalykite į dvi dalis ir iškočiokite papločius.
6. Į jų vidurį sukrėskite slyvas, padalytas per pusę. Tešlos kraštus užlenkite. Paplotėlius dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir apie pusvalandį kildykite.
7. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita