Ingredientai
- Sausainiai 360 g „Selga“, „Gaidelis“ arba kiti
- Sviestas 75 g 82 proc. riebumo
- Pienas 90 ml
- Cukrus 50 g
- Kakava 20 g tamsi, geriausia – šokoladinė
- Vanilė 5 ml ½ arb. š. vanilės ekstrakto
Kaip gaminti
- Sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais.
- Į prikaistuvį sudėkite sviestą. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydamos, kol sviestas ištirps. Supilkite pieną, suberkite cukrų ir kakavą. Toliau kaitinkite, pamaišydamos, kol cukrus ištirps ir masė užvirs. Masei pradėjus tirštėti, ugnį išjunkite ir prikaistuvį nukelkite nuo ugnies. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
- Masę kelioms minutėms palikite truputį atvėsti. Tuomet suberkite į ją laužytus sausainius ir gerai sumaišykite, kad visi sausainiai apsiveltų.
- Norimą indą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į jį paruoštą masę. Paviršių išlyginkite ir paspauskite. Kruopščiai uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį, kol „Tinginys“ sustings.
- Nuimkite maistinę plėvelę, supjaustykite pyragą norimais gabalėliais ir patiekite. Skanaus!