Ingredientai
- Vištiena 700 g šlaunelių, petukų mėsos (krūtinėlė tinka iš bėdos, nes ji suteiks mažiau skonio)
- Aliejus 2 valg. š.
- Ryžiai 1 st. ilgagrūdžių, perplautų po tekančiu vandeniu
- Svogūnai 1 vnt. susmulkintas
- Salierai 1 vnt. gumbas, supjaustytas kubeliais
- Morkos 2 vnt. nuluptos ir supjaustytos pusžiedžiais ar kubeliais
- Česnakai 1 skiltelės
- Brokoliniai kopūstai 200 g ar keli žiedynai
- Vištienos sultinys 1,5 l naminio, pirktinio arba pagaminto iš ekologiško kubelio
- Laurų lapai 2 vnt.
- Čiobreliai 1 vnt. šakelė
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Kvapnieji pipirai 3 vnt. žirneliai
- Petražolės 1 sauja kapotų šviežių
Kaip gaminti
1. Plačiadugniame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus, morkas ir salierus, pekepinkite kelias minutes, kol svogūnai suminkštės, o morkos ir salierai karamelizuosis. Įspauskite česnako skiltelę ir pakepkite dar minutę.
2. Į puodą supilkite sultinį, dėkite čiobrelių šakeles, lauro lapus, berkite 0,5 arbat. šaukšt. druskos, kvepiančiuosius pipirus, sudėkite ir vištieną. Užvirkite ir pavirkite ant silpnos kaitros apie 20 min.
3. Suberkite į puodą ir nuplautus ryžius, mažais žiedynais paskirstytus brokolius. Išgriebkite čiobrelio šakeles. Virkite apie 15 min. – kol ryžiai, brokoliai ir vištiena bus išvirę.
4. Išgriebkite lauro lapus ir išmeskite, o nuo vištienos pašalinkite kaulus bei odą, susmulkinkite ir grąžinkite į puodą su sriubą, įberkite petražolių, paragaukite, ar netrūksta druskos, įberkite juodųjų pipirų.
5. Pilstykite į dubenėlius ir ragaukite.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos