Ingredientai
- Makaronai 400 g 8 - 10 lakštai
- Faršas 500 g 500 - 600 kiaulienos
- Svogūnai 1 vnt.
- Baklažanai 1 vnt. didelis
- Česnakai 3 skiltelės 3 - 4
- Sūris 200 g tarkuotas fermentinis
- Pomidorai 400 g 400 - 500 konservuoti lupti
- Vynas 1 st. sausas, raudonas
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis
- Kmynai 1 žiupsnelis
- Citrinos 1 vnt. sultys
- Aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Didelėje keptuvėje apkepkite smulkintus svogūnus, česnakus ir faršą, paskaninkite druska, pipirais, kmynais ir paprika. Atskirai apkepkite kubeliais pjaustytus baklažanus, paskaninkite prieskoniais, pipirais, druska ir apšlakstykite citrinų sultimis.
2. Į keptuvę su faršu sudėkite trintus konservuotus pomidorus, supilkite vyną ir troškinkite apie 30 minučių. Baigdami troškinti sudėkite baklažanus.
3. Į aliejumi pašlakstytą didesnę skardą dėkite du lazanijos lakštus, gausiai apipilkite padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu, tada vėl dėkite lazanijos lakštų ir sūrio.
4. Lazanijos lakštai turi būti visiškai padengti padažu. Viršutinis sluoksnis – lakštų ir sūrio. Skardą dėkite į 180 laipsnių orkaitę, uždenkite folija ir kepkite apie 25 minutes. Tuomet foliją nuimkite ir kepkite dar apie 20 minučių.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita