Ingredientai
- Cukrus 225 g
- Sviestas 225 g
- Miltai 225 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Vanilės ekstraktas 0,3 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, įkiškite kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi bei išteptą sviestu, ir pradėkite ruošti tešlą.
2. Dideliame puode gerai išsukite cukrų su sviestu tol, kol neliks cukraus kristalų, o kiaušinius išplakite atskirame inde. Tuomet į puodą su sviestu ir cukrumi supilkite jų masę, taip pat berkite miltus ir kepimo miltelių bei viską lengvai permaišykite kol masė pasidarys lygi. Galiausiai, pagal skonį įmaišykite vanilės ekstrakto.
3. Paruoštą masę kepkite apie 20–30 minučių, kol biskvitas įgaus aukso rudumo spalvą.
4. Ištraukus iš orkaitės leiskite biskvitui bent 15 minučių pastovėti, sustingti ir tik tada perdėkite į kitą indą ar ant lentelės.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Kepiniai