Ingredientai
- Cukrus 330 g 180 g torto lakštams ir 150 g lakštų pertepimui
- Miltai 360 g torto lakštams
- Kiaušiniai 2 vnt. torto lakštams
- Medus 2 valg. š. torto lakštams
- Soda 0,5 arbat. š. torto lakštams
- Citrinos 2 vnt. išspaustos sultys ir 1 nutarkuota žievelė; šaukštelio sulčių reikės sodos nugesinimui, likusių – lakštų pertepimui
- Grietinėlė 1 l riebios; lakštų pertepimui
- Lazdynų riešutai 1 sauja kepintų; papuošimui
Kaip gaminti
1. Cukrų ir medų tirpinkite ant mažos ugnies arba virš vandens garų. Ištirpus leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
2. Atskirame inde sodą „užgesinkite“ citrinos sultimis.
3. Sumaišykite tirpintą medaus ir cukraus mišinį su soda, miltais ir kiaušiniais į vientisą masę ir ją palikite 30 min. kambario temperatūroje.
4. Skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, rankomis suformuokite tris vienodus paplotėlius ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitusioje orkaitėje 7–12 minučių, kol kiekvienas lakštas gražiai paruduos. Iškepus leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
Paruoškite kremą pertepimui:
1. Grietinę plakite plaktuvu kartu su cukrumi, citrinos sultimis ir citrinos žievele, kol masė taps puri.
Sluoksniuokite tortą:
1. Dėkite pirmąjį lakštą ir 4–5 mm kremo sluoksnį, tada vėl dėkite lakštą, vėl kremą ir taip toliau.
2. Užtepkite viršutinį kremo sluoksnį, sandariai uždenkite ir palikite šaldytuve parai, kad tortas sustingtų.
3. Prieš patiekdami puoškite skaldytais, kepintais riešutais.