Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Cukrus 150 g
- Aliejus 100 ml
- Miltai 160 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt. sutrinta su visa žievele
- Obuoliai 6 vnt. nulupti ir supjaustyti skiltelėmis vid. dydžio obuoliai
Kaip gaminti
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Išklokite kepimo popieriumi formą 20x20 cm (kvadratinę).
- Obuolius sumaišykite su citrina. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki vienalytės šviesiai gelsvos masės, plakant įpilkite aliejaus, dar paplakite, įberkite persijotus miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišykite.
- Tešlą išmaišykite su obuoliais, sukrėskite į formą, kepkite apie 40 minučių.
- Patikrinkite mediniu pagaliuku. Iškepusį pyragą penkias minutes praaušinkite formoje, baikite aušinti ant grotelių.
Kulinaro patarimas. Šitą pyragągalima kepti ne tik su obuoliais, bet ir su avietėmis, o viršų apšlakstyti glajumi iš miltelinio cukraus ir aviečių trauktinės (todėl glajus ir rožinis). Šiuo atveju nekeiskite kepimo miltelių soda!
Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Žaidžiame virtuvę“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita