Ingredientai
- Sviestas 200 g (tešlai)
- Cukrus 400 ml (200 ml tešlai ir 200 ml įdarui)
- Vanilės ekstraktas 1 žiupsnelis (tešlai)
- Miltai 500 ml (tešlai)
- Varškė 1 kg (pertrintos, įdarui)
- Kiaušiniai 4 vnt. (įdarui)
- Krakmolas 2 valg. š. (įdarui)
- Džemas 1 st. (įdarui)
Kaip gaminti
- Šaltą sviestą sutarkuojame ir pirštais triname su cukrumi, vanile ir miltais tol, kol gausime daug, vienodo dydžio, šlapių trupinukų.
- Varškę gerai suplakame su kiaušiniais, cukrumi, krakmolu ir vanile.
- Į nemažą kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens) suberiame pusę tešlos trupinių, juos tolygiai paskirstome dugne. Nepamirštam kepimo formos iškloti sviestiniu popieriumi.
- Ant viršaus pilame pusę varškės masės, uždedame džemo, supilame pasilikusią varškę. Likusius tešlos trupinius užbarstome ant viršaus.
- Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių ir pašauname pyragą. Kepame apie 1,5 val.
- Ištraukę iš orkaitės, paliekame atvėsti kambario temperatūroje, o vėliau, bent kelias valandas, stingdome šaldytuve.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis g-blogas.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Apkepai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita