Ingredientai
- Miltai 110 g
- Migdolų miltai 115 g
- Kepimo milteliai 0,5 arbat. š.
- Sviestas 225 g kambario temperatūros
- Cukrus 160 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Aguonos 20 g
- Citrinos 1 vnt. nutarkuota žievelė
- Apelsinai 1 vnt. nutarkuota žievelė
Kaip gaminti
Kadangi kekso formulė yra visiškai klasikinė, sumažinau cukraus kiekį. Minus 30 procentų yra ta riba, kai tai dar nepakenkia kepiniui ir jo skoniui. Tiesa, kiekvienu atveju reikia žiūrėti į receptą – tai ne visada gali pasiteisinti.
1. Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais. Sumaišykite su maltais migdolais.
2. Sviestą išplakite su cukrumi iki purios ir balkšvos masės – apie 5 minutes. Suberkite tarkuotą citrinos ir apelsino žieveles, išmaišykite. Toliau plakant po vieną įmuškite kiaušinius. Per kelis kartus suberkite miltų ir migdolų mišinį. Išmaišykite. Ir galiausiai įmaišykite aguonas, supilkite į kepimo formą (200x110x75 mm).
3. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45–50 minučių – įkišus medinį pagaliuką jis turi būti sausas. Jei ne, pakepkite dar šiek tiek. Iškepus keksui, leiskite jam dar pravėsti kepimo formoje 10 min., tuomet išimkite ir padėkite ant grotelių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Užgavėnės, Vaikų šventė