Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Cukrus 80 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Kepimo milteliai 8 g
- Kondensuotas saldus pienas: (indelis) 1 vnt.
- Avietės 200 g
- Braškės 200 g
- Mėlynės 200 g
Kaip gaminti
- Pirmiausiai Jums reikia pasigaminti biskvitą. Gerai išplakite kiaušinių trynius su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki baltumo. Įmaišykite kepimo miltelius į miltus ir dėkite į kiaušinių ir cukraus masę. Puikiai išplakite kiaušinių baltymus ir dėkite į masę. Viską atsargiai išmaišykite.
- Suverskite paruoštą tešlą į sviestiniu popieriu išklotą skardą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 12 minučių kol gražiai pagels.
- Nulupkite sviestinį popierių ir ataušinkite biskvitą. Ataušusį biskvitą supjaustykite lygiomis dalimis į kvadratėlius.
- Statykite savo miško uogų pyragą: pirmiausiai dėkite biskvito kvadratėlį, tada užpilkite kondensuoto pieno ir dėkite ant viršaus vienos rūšies uogas, vėl dėkite biskvitą, kondensuotą pieną ir uogas. Taip kartokite, kol pasieksite norimo aukščio pyragą. Skanaus!
Receptas Viktorijos Ramašauskaitės