Ingredientai
- Lazanijos lakštai 10 vnt. labiausiai tinka švieži, o jei naudojate džiovintus, išvirkite juos ir atvėsinkite
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Špinatai 3 sauja didelės
- Česnakai 2 skiltelės
- Rikotos sūris 250 g
- Parmezano sūris 70 g smulkiai sutarkuoto
- Mocarelos sūris 2 vnt. rutuliukai, sutarkuoti burokine tarka
- Konservuoti pomidorai 1 vnt. skardinė sutrintų
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Rudasis cukrus 1 arbat. š.
- Bazilikai 1 sauja papuošimui (nebūtinai)
Kaip gaminti
1. Lazanijos lakštus supjaustykite ar sukarpykite virtuvinėmis žirklėmis maždaug 7 cm pločio ilgomis juostelėmis.
2. Į nedidelę ovalią ar keturkampę kepimo formą supilkite konservuotus pomidorus, berkite žiupsnį druskos, pipirų, įspauskite skiltelę česnako, suberkite cukrų, įpilkite šaukštą aliejaus ir gerai išmaišykite, o tada tolygiai paskirstykite per visą dugną.
3. Į keptuvę supilkite likusį aliejų, o kai jis įkais, suberkite špinatus, įspauskite likusias česnako skilteles ir pakepinkite, kol špinatai sukris, susidariusios sultys išgaruos. Kai špinatai šiek tiek pravės, išverskite juos ant medinės lentelės ir dideliu peiliu šiek tiek pakapokite.
4. Į erdvų dubenį dėkite rikotą, berkite tarkuotą parmezaną, suverskite špinatų masę, pasūdykite, įberkite pipirų, paragaukite, ar netrūksta skonio.
5. Ant plokščio sauso paviršiaus tieskite lazanijos juosteles, kiekvieną jų aptepkite įdaro mase ir kruopščiai suvyniokite bei vieną greta kito stačius dėliokite į paruoštą formą su pomidorų padažu-patalu.
6. Kai visi ritinėliai bus išrikiuoti, apibarstykite jų viršų tarkuota mocarela.
7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., kol viršus bus gražiai paskrudęs. Jei naudojate, patiekdami papuoškite plėšytais bazilikų lapeliais.
Pastaba: jei norite, į kepinamus špinatus galite įtarkuoti šiek tiek cukinijos, įdaras bus dar gaivesnis ir lengvesnis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Makaronai