Ingredientai
- Paprikos 4 vnt. didelės
- Fetos sūris 250 g
- Grietinėlė 150 ml riebi
- Bazilikai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 175 ml marinatui
- Actas 2 valg. š. balzaminis
- Medus 2 valg. š.
- Česnakai 4 skiltelės
- Viduržemio jūros virtuvės prieskoniai 1 arbat. š. nubrauktas
- Prieskoniai: "Persilado" 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Paprikas perpjaukite per pusę, sėklas išvalykite, sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite karštoje orkaitėje, kol suminkštės.
2. Iškeptas paprikas išimkite, atvėsinkite ir sudėkite į sandariai uždaromą plokščią indą.
3. Paruoškite marinatą: medų sumaišykite su šiltu skysčiu, kuris liko kepant paprikas, tada įmaišykite aliejų, balzaminį actą, prieskonius, išspauskite česnakų skilteles. Padažą gerai išsukite, užpilkite ant paprikų ir per naktį pamarinuokite.
4. Fetą sumaišykite su grietinėle, bazilikais ir ja įdarykite iš skysčio išgriebtas paprikų puseles. Tiekite susmulkintas su baltos duonos skrebučiu ir balzaminio acto padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita