Ingredientai
- Pievagrybiai 400 g
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt. raudonoji
- Pomidorai 1 vnt. didelis
- Česnakai 1 skiltelės
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Druska 0,3 arbat. š. arba pagal skonį
- Aitriosios paprikos milteliai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Pirmiausiai ant didelės ugnies apkepkite svogūnus, tuomet įberkite ir šiaudeliais supjaustytą papriką. Daržovėms suminkštėjus, į keptuvę suberkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius, ir, uždengę dangčiu, leiskite kiek pakepti.
2. Gautą masę pagardinkite visais išvardintais prieskoniais ir įmaišykite supjaustytus pomidorus. Kepkite tol, kol pomidorų sultys beveik išgaruos, o tada masę sudėkite iš keptuvės į indą ir leiskite atšalti.
3. Kai masė atvės, viską susmulkinkite maisto trintuvu ir ragaukite.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis, Velykos