Ingredientai
- Vištienos sultinys 1500 ml
- Bulvės 300 g
- Paprikos 4 vnt. 2 - raudonos ir 2 - geltonos
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Morkos 1 vnt.
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 3 vnt. žirneliai
- Bri sūris 150 g minkšto
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Jogurtas 2 valg. š. natūralaus
- Pipirniai: (grūdeliai - papuošimui) 3 vnt.
Kaip gaminti
- Saldžiąsias paprikas ir aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes.
- Saldžiąsias paprikas guldykite į riebalais pateptą skardą ir kepkite apie 10 min.
- Perliekite šaltu vandeniu, atvėsinkite ir nulupkite odelę.
- Aitriąją papriką sukapokite.
- Svogūną supjaustykite griežinėliais, česnaką sutraiškykite ir pakepinkite karštuose riebaluose.
- Į puodą supilkite vištienos sultinį, sumeskite pjaustytas bulves, tarkuotą morką, pipirų grūdelius, viską pasūdykite, pagardinkite pipirais ir virkite apie 20 min.
- Sriubą suplakite.
- Atskirame indelyje elektriniu plakikliu sutrinkite raudoną papriką su jogurtu ir kambario temperatūros sūriu.
- Masę įmaišykite į sriubą.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita