Ingredientai
- Paprikos 4 vnt. po 2 skirtingų spalvų
- Česnakai 6 skiltelės
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sultys ir nutarkuotos žievelės
- Aliejus 5 valg. š.
- Klevų sirupas 3 valg. š.
- Viduržemio jūros virtuvės prieskoniai 1 valg. š.
- Fetos sūris 200 g įdarui
- Grietinė 3 valg. š. įdarui
- Bazilikai 1 arbat. š. įdarui (džiovinti)
Kaip gaminti
1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite ir iškepkite orkaitėje, iki odelė ims raukšlėtis, tada labai trumpai pamerkite jas į šaltą vandenį, nulupkite odelę ir dar kartą perpjaukite per pusę.
2. Paruoškite marinatą. Česnaką nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi, nutarkuotomis citrinos žievelėmis bei sultimis, klevų sirupu, prieskoniais ir kepant paprikas išsiskyrusiu skysčiu.
3. Paprikas sudėkite į plokščią indą, užpilkite marinatu ir per naktį palikite, kad pasimarinuotų.
4. Fetą išmaišykite su grietine ir bazilikais, jei reikia, pagal skonį pasūdykite.
5. Į lėkšteles krėskite po kelis šaukštus fetos masės ir suformuokite bokštelius, ant viršaus dailiai išdėliokite paprikų griežinėlius.
6. Tiekite su skrudinta baltos duonos riekele.
Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita