Ingredientai
- Sviestas 160 g
- Druska 1 arbat. š. 0,5
- Miltai 260 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. 0,5
- Parmezano sūris 150 g
- Sūris 50 g fermentinio
- Pienas 135 ml 130ml - tešlai ir 1 valg.š. - aptepimui
- Kiaušiniai 1 vnt. aptepimui
- Paprikos 1 arbat. š. 0,5 rūkytos - aptepimui
Kaip gaminti
- Minkštą sviestą išsukite su druska, po truputį suberkite miltus ir kepimo miltelius.
- Suberkite gana smulkiai tarkuotus sūrius, po truputį supilkite pieną.
- Tešlą gerai išminkykite ir palikite šaldytuve ~1 val.
- Tešlą iškočiokite tarp dviejų maistinės plėvelės lakštų ir supjaustykite norimos formos ir dydžio gabalėliais (labai didelių nedarykite, nes kepant sausainiai šiek tiek išsipūs).
- Kiaušinį suplakite su pienu, įberkite paprikos.
- Sausainius sudėkite į kepimo skardą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 170° C orkaitėje ~15 min., kol gražiai apskrus.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita