Ingredientai
- Mėsos sultinys 1 st. ėrienos
- Jautienos sultinys 400 ml
- Kiaušiniai 4 vnt. tryniai
- Citrinos 1 vnt. 1 šaukštas citrinų sulčių
- Parmezano sūris 100 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai malti
- Mairūnas 5 g 2 šakelės šviežių
Kaip gaminti
1.Ėrienos ir jautienos sultinius supilkite į puodą, užvirinkite ir virkite 5 minutes. Nukelkite nuo viryklės.
2.Kiaušinių trynius išsukite su citrinų sultimis, įmaišykite 60 gramų smulkiai tarkuoto parmezano ir masę nuolat maišydami supilkite į sultinį (nevirkite!). Pasūdykite, pagardinkite pipirais.
3.Sriubą papuoškite mairūnų lapeliais, apibarstykite likusiu sūriu.
4.Galima įmerkti kelis citrinų griežinėlius ir valgyti su skrudinta duona.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita