Ingredientai
- Pienas 500 ml 3,25 proc. riebumo
- Juodasis šokoladas 130 g kuo kokybiškesnio, susmulkinto
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Pakaitinkite pieną nedideliame puode.
2. Kai pienas bus pakankamai karštas, nuimkite puodą nuo ugnies, suberkite šokoladą ir maišykite, kol jis ištirps. Jei norite tirštesnio gėrimo, grąžinkite puodą ant ugnies ir ant labai mažo karščio pakaitinkite apie 2–3 minutes, tik nepamirškite maišyti!
3. Paragaukite ir jei trūksta saldumo, suberkite cukrų ir pamaišykite, kad ištirptų.
4. Šis skanėstas tampa dar geresnis kelias valandas pastovėjęs, o tada pakaitintas ir išpilstytas į nedidukus puodelius. Labai tinka ant kiekvienos porcijos viršaus užberti kelis kokybiškos druskos dribsnius.