Ingredientai
- Kiaulienos šonkauliai 1 kg
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt. smulkiai supjaustytas
- Kuminai 0,5 arbat. š. malto
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis arba kajeno pipirų; pagal skonį
- Pomidorų tyrė 0,5 st.
- Obuolių actas 1 valg. š.
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį; šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Iki 140 laipsnių įkaitinkite orkaitę.
2. Šonkauliukus iš abiejų pusių įtrinkite druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį.
3. Sudėkite šonkauliukus į kepimo skardą, aklinai uždenkite aliuminio folija ir pašaukite į orkaitę.
4. Kepkite 3-4 valandas, kol mėsa lengvai skirsis nuo kaulų.
5. Kol mėsa kepa, keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus iki minkštumo. Įdėkite kuminą ir išmaišykite. Įdėkite pomidorų tyrę, aštriuosius pipirus, cukrų ir actą. Išmaišykite, pasūdykite ir pakaitinkite kelias minutes maišydami ir atidėkite į šalį, kol kepa mėsa.
6. Iškeptus šonkauliukus gausiai iš visų pusių aptepkite pasigamintu padažu. Dėkite ant grotelių ir pašaukite į orkaitę aukščiausioje temperatūroje ir aukščiausioje pozicijoje.
7. Kepkite apie 3-4 minutes, kol padažas ant šonkauliukų pradės karamelizuotis.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Amerikiečių