Ingredientai
- Kiauliena 2 vnt. išpjovos
- Česnakai 3 skiltelės
- Čili pipiras 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Druska 5 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 3 žiupsnelis
- Ananasai 1 vnt.
- Balzaminis actas 2 valg. š. baltojo
- Špinatai 2 sauja
- Burokėlių lapeliai 2 sauja
- Pasiflora 3 vnt. sutrinti iki tyrelės (galite įsigyti ir jau paruoštos tyrės)
Kaip gaminti
1. Ant pjaustymo lentelės susmulkinkite česnako skilteles ir aitrųjį pipirą, užberkite druskos ir dar kartą pasmulkinkite.
2. Kiaulienos išpjovą padalinkite į dvi dalis bei buku peilio galu šiek tiek ją išmuškite.
3. Ant paruoštų kepsnelių sudėkite smulkinto česnako mišinį, užpilkite alyvuogių aliejaus ir pasiflorų tyrės. Viską gerai išmaišykite ir palikti marinuotis bent 15–20 minučių.
4. Nulupkite šviežią ananasą, išpjaukite šerdį ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Apšlakstykite baltuoju balzaminiu actu.
5. Grilį įkaitinkite iki 180°C ir sudėkite į jį pasimarinavusią kiaulienos išpjovą bei supjaustytą ananasą. Kepkite maždaug 15–20 minučių, pavartykite, kad tiek mėsa, tiek ananasas apkeptų iš visų pusių.
6. Ant serviravimo lentos suberkite šviežius špinatų ir burokėlių lapus, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Ant viršaus sudėkite grilyje keptus ananaso gabalėlius ir kiaulienos išpjovą.