Ingredientai
- Makaronai 320 g idealu - „fusilloni“ formos
- Kaparėliai 80 g sūdytų
- Ančiuviai 80 g aliejuje
- Alyvuogės 100 g juodųjų
- Pomidorų tyrė 250 g idealu - „Mutti“
- Avies pieno sūris pecorino romano 1 žiupsnelis
- Česnakai 1 skiltelės
- Bazilikai 3 vnt. šakelės
- Čili pipiras 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Sutrinkite grūstuvu ančiuvius su kaparėliais į vieną homogenišką masę. Iš alyvuogių išimkite kauliukus, perpjaukite pusiau.
2. Į keptuvę pilkite tyro alyvuogių aliejaus, įdėkite skiltelę česnako, pakaitinkite iki geltonumo ir pašalinkite. Pilkite pomidorų tyrę.
3. Į sušilusią pomidorų tyrę sudėkite ančiuvių ir kaparėlių pagardą. Pakaitinkite, išmaišykite padažą ir suberkite alyvuoges bei sutrintą „peperoncino“ ankštelę
4. Sūdytame vandenyje išsivirkite „fusilli“ pastą, nepamirškite – „al dente“ (minute mažiau nei nurodyta). Nupylę vandenį suverskite pastą į keptuvę ir gerai išmaišykite dar porą minučių palaikydami ant ugnies.
5. Patiekdami lėkštėje smulkia tarka patarkuokite „pecorino romano“ sūrio, pagardinkite bazilikų šakele.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų