Ingredientai
- Varškė 1400 g
- Vyšnios 1,5 st.
- Brendis 0,5 st. (vyšnių)
- Cukrus 1,25 st. (vyšnių likeriui ir vyšnioms - 0,25 st, kiaušinių tryniams -1 st.)
- Grietinėlė 1 st.
- Sviestas 230 g
- Vanilės ekstraktas 2 valg. š.
Kaip gaminti
- Per sietelį išspauskite kiek įmanoma daugiau vandens iš varškės, įdėkite į marlę ir, pakabinę virš indo, palikite per naktį.
- Vyšnių brendį (likerį) sumaišykite su cukrumi ir užvirinkite, tada dėkite vyšnias, dar šiek tiek palaikykite ir nuimkite nuo ugnies. Taip vyšnias mirkykite kelias valandas arba per naktį.
- Plakite kiaušinio trynius su cukrumi, kol suputos. Į plakinį supilkite grietinėlę ir dar plakite, tada supilkite į mažą keptuvę. Virinkite neaukštoje temperatūroje nuolat maišydami, kol pasieks 70 laipsnių temperatūrą. Neleiskite plakiniui užvirti. Kai pasieks 70 laipsnių, nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
- Į indą sudėkite varškę, sviestą ir vanilės ekstraktą ir elektriniu trintuvu plakite iki vientisos masės.
- Gautą mišinį suplakite su ataušusiu grietinėlės ir kiaušinių trynių plakiniu iki vientisos masės. Vyšnias išimkite iš brendžio ir atsargiai įdėkite į gautą masę.
- Kelioms valandoms varškės ir vyšnių masę įdėkite į šaldytuvą, tada įvyniokite į dvigubą marlės audinį. Įdėkite į indą su skylutėmis, o ant viršaus uždėkite kažką sunkaus, kad ištekėtų skystis, – tam prireiks dar vieno dubens po apačia. Laikykite šaldytuve dar bent tris dienas. Kasdien iš indo išpilkite išsiskyrusį skystį.
- Prieš patiekdami išimkite šį patiekalą iš marlės ir padėkite ant padėklo ar lėkštės. Peiliu, pamirkytu karštame vandenyje, išlyginkite nuo marlės likusius įspaudus. Papuoškite mėtos lapeliais ir uogomis.