Ingredientai
- Makaronai 200 g Spaghetti ar Linguine makaronų
- Šoninė 150 g šaltai rūkytos
- Kiaušiniai 3 vnt. švieži, naudosime trynius
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. 1 -2
- Česnakai 1 skiltelės
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Druska 1 žiupsnelis
- Kietasis sūris 50 g
Kaip gaminti
- Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės.
- Supjaustytą kubeliais šoninę kartu su nulupta česnako skiltele apkepkite keptuvėje ant įkaitinto alyvuogių aliejaus.
- Apskrudus šoninei, nuimkite keptuvę nuo ugnies ir išimkite česnako skiltelę (jos daugiau nebenaudosime).
- Po to atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų ir atskirame inde išplakite trynius iki standžios masės.
- Berkite tarkuotą sūrį ir šiek tiek juodųjų pipirų.
- Baigus virti makaronams, nupilkite vandenį, bet pasilikite apie vieną samtelį virimo skysčio.
- Tuomet suverskite makaronus į keptuvę su iškepta šonine, pilkite šiek tiek krakmolingo vandens, likusio nuo makaronų virimo, ir sudėkite kiaušinių trynių masę.
- Viską greitai išmaišykite, kol makaronai pasidengs kreminiu padažu.
- Patiekite su šviežiai maltais pipirais ir šiek tiek sūrio.
Receptas iš tinklaraščio MAISTO KELIONĖS
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų