Ingredientai
- Makaronai 320 g įvairių formų
- Pupelės 1 vnt. skardinė konservuotų baltųjų mažų pupelių savo sultyse (geriausiai tinka „borlotti“)
- Salierų stiebai 1 vnt.
- Pomidorų pasta 1 st. labiausiai tinka „Mutti“
- Pomidorai 8 vnt. vidutinio dydžio
- Avies pieno sūris pecorino romano 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį; kokybiškos
- Aitrioji paprika 1 vnt. aštraus peperoncino skiltelė
Kaip gaminti
Kita šio patiekalo keistenybė – pasta naudojama ne vieno konkretaus formato, o visokia. Ilga ir trumpa, keista ir normali, apvali ir karpytais kraštais, – svarbu, kad virimo laikas būtų panašus. Geriausiai, žinoma, tinka Granjano lėto džiovinimo ir bronza išformuota pasta – ji gerai atlaiko ilgą virimą ir aukštą temperatūrą.
1. Dideliame puode į šaltą vandenį sumeskite išmirkytas pupeles, ant silpnos liepsnos virkite maždaug 2–3 valandas, jei konservuotos, virkite kelias minutes
2. Nulupkite saliero stiebą, smulkiai supjaustykite, pakepinkite alyvuogių aliejuje drauge su česnako skiltele alyvuogių aliejuje (česnako nepamirškite pašalinti), supilkite pomidorų pastą ir pagardinkite „peperoncino“ skiltelę.
3. Į keturias dalis supjaustykite pomidoriukus ir įmeskite į puodą.
4. Sudėkite pastą į verdančias pupeles ir virkite tiek, kiek nurodyta ant pakuotės (jei naudojate konsrvuotas pupeles, tada jas pilkite pastos virimo pabaigoje). Stebėkite patiekalo konsistenciją – jis neturi būti nei labai skystas, nei pernelyg tirštas.
5. Sumaišykite pastą ir pupeles su pomidorų padažu, kelias minutes pakaitinkite.
6. Patiekdami pastą lėkštėje pabarstykite tarkuotu „pecorino romano“ sūriu ir pašlakstykite kokybišku naujo derliaus alyvuogių aliejumi.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams