Ingredientai
- Pastarnokas 400 g
- Morkos 400 g
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Citrinos sultys 4 valg. š.
- Imbieras 1 arbat. š. malto
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Medus 3 valg. š.
- Česnakai 3 skiltelės
- Anakardžių riešutai 100 g arba lazdynų
- Druska 0,5 arbat. š.
- Čiobreliai 0,5 arbat. š. šviežių arba džiovintų
Kaip gaminti
1. Supjaustytų morkų ir pastarnokų gabalėlius 5 minutėms įdėkite į verdantį vandenį. Tada vandenį nupilkite ir pasiruoškite daržoves kepti iki 200 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
2. Sumaišykite aliejų su citrinos sultimis, medumi, smulkintu česnaku ir prieskoniais. Padažą užpilkite ant daržovių gabalėlių ir sumaišykite. Viską sudėkite į skardą ir pašaukite į orkaitę.
4. Kepkite maždaug 30–40 minučių.
5. Riešutus susmulkinkite, sausai pakepinkite keptuvėje ir užberkite ant iškepusių šakninių daržovių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai