Ingredientai
- Pekaninių karijų riešutai 150 g galite keisti graikiniais
- Pastarnokas 450 g sutarkuotų burokine tarka
- Razinos 100 g
- Apelsino žievelė 1,3 valg. š. šviežiai nutarkuotos; 1 šaukštas tešlai ir 0,3 šaukšto kremui
- Kiaušiniai 3 vnt. dideli
- Cukrus 225 g
- Saulėgrąžų aliejus 280 ml
- Miltai 190 g
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Kepimo milteliai 1,5 arbat. š.
- Soda 1,5 arbat. š.
- Muskatas 1 arbat. š.
- Anyžiai 2,5 arbat. š. maltų (puikiai tinka ir pankolis); 1 šaukštelis tešlai ir 1,5 šaukštelio kremui
- Druska 0,75 arbat. š.
- Kreminis sūris 300 g kambario temperatūros; kremui
- Cukraus pudra 150 g kremui
- Grietinėlė 125 ml riebios; kremui
Kaip gaminti
1. Iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pakepinkite riešutus apie 10 min. Visiškai atvėsinkite ir stambiai supjaustykite. Sumaišykite su pastarnokais, razinomis ir apelsino žievele.
2. Kiaušinius ir cukrų plakite apie 2 minutes, kol gausite balkšvą ir kreminę masę. Nesustojant plakdami po truputį supilkite aliejų.
3. Miltus, cinamoną, kepimo miltelius, sodą, muskatą, anyžių (arba pankolį) ir druską gerai permaišykite šluotele. Per kelis kartus įmaišykite į tešlą.
4. Per kelis kartus sudėkite ir pastarnokus, riešutus, razinas, apelsino žievelę. Ir gerai viską išmaišykite.
5. Krėskite į kepimo formą ir kepkite iki 210 °C įkaitintoje orkaitėje 60 minučių – įkišus ir ištraukus medinį pagaliuką, jis turi būti sausas. Jei ne, dar pakepkite. Jeigu pyrago paviršius pradeda pernelyg ruduoti, o pyragas dar neiškepęs – uždenkite viršų folija ir kepkite toliau. Iškepus visiškai atvėsinkite kepimo formoje, o tuomet išimkite.
6. Kremui pirmiausia suplakite kreminį sūrį iki purumo. Suberkite persijotą cukraus pudrą ir išplakite iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę. Plakite dar apie 1–2 minutes. Įmaišykite anyžių ir apelsino žievelę. Kremu aptepkite visiškai atvėsusio pyrago paviršių.