Ingredientai
- Žuvis 600 g baltos žuvies (menkių, jūros lydekų ir pan.) filė
- Duona 2 vnt. sužiedėjusios bandelės
- Grietinė 4 valg. š.
- Krienai 2 valg. š.
- Kiaušiniai 4 vnt. tryniai
- Sūris 100 g tarkuoto fermentinio
- Citrinos 1 vnt. 2 šaukštai citrinų sulčių
- Petražolės 3 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Sviestas 1 valg. š. kepimo indui patepti
- Džiūvėsiai 1 valg. š. kepimo indui pabarstyti
Kaip gaminti
1. Žuvį apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite 30 min. Ant bandelių sukrėskite grietinę ir palikite 10 min.
2. Žuvį ir bandeles sumalkite, sudėkite trynius, sūrį, krienus, petražoles, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.
3. Masę sukrėskite į sviestu pateptą bei džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą ir 30–40 min. kepkite 200ºC karštumo orkaitėje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita