Ingredientai
- Miltai 200 g krepšeliams
- Sviestas 200 g 100 g šalto - krepšeliams ir 100 g - įdarui
- Parmezano sūris 50 g krepšeliams
- Druska 2 žiupsnelis krepšeliams ir įdarui
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis malti - krepšeliams ir įdarui
- Vištų kepenėlės 600 g įdarui
- Brendis: (įdarui) 3 valg. š.
- Svogūnai 2 vnt. įdarui
- Čiobreliai 1 žiupsnelis džiovintų - įdarui
- Rozmarinai 1 žiupsnelis džiovintų - įdarui
- Kedrinės pinijos 120 g pusė puodelio - įdarui
- Spanguolės 2 st. džiovintų pusės puodelio - įdarui ir stiklinė uogų - papuošimui
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite tešlą: miltus persijokite į gilų dubenį, sumeskite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir pirštais trinkite, kol išeis trupiniai.
2. Tada į trupinius suberkite sūrį, pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, įpilkite 2–3 šaukštus šalto vandens ir užminkykite tešlą. Ją įsukite į maistinę plėvelę, kad nesudžiūtų, ir trumpai palaikykite šaldytuve.
3. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo, stiklinaite ar puodeliu išspauskite apskritimus, juos klokite į kepimo formeles ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min.
4. Paruoškite įdarą: kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite plėves ir susmulkinkite. Svogūnus susmulkinkite, pakepinkite keptuvėje su sviestu. Kai svogūnai pagels ir pakvips, sumeskite kepenėles, suberkite čiobrelius ir rozmarinus, trumpai pakepinkite.
5. Kai pasikeis kepenėlių spalva, į keptuvę supilkite brendį, suberkite pinijas ir džiovintas spanguoles, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir toliau kaitinkite, kol kepenėlės iškeps – jos turi būti be kraujo, bet minkštos.
6. Kai įdaras bus paruoštas, nukelkite keptuvę nuo ugnies. Šiek tiek atvėsusią masę iki vientisumo sutrinkite smulkintuvu. Krėskite į tešlos krepšelius, puoškite šviežiomis spanguolėmis. Prieš tiekdama krepšelius, juos gerai atvėsinkite šaldytuve.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita