Ingredientai
- Veršiena 200 g kepenėlių
- Jautiena 200 g minkštos
- Kiauliena 150 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Grybai 2 vnt. keli džiovinti baravykai
- Bandelė (pusė) 1 vnt.
- Alus 1 st.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Mairūnas 1 arbat. š. pagal skonį - džiovintų
- Kmynai 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį - šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, netinkamas dalis išpjaustykite, susmulkinkite ir sumeskite į gilesnį puodą.
2. Minkštą jautieną irgi susmulkinkite, sumeskite į puodą su kepenėlėmis.
3. Į tą patį puodą sumeskite svogūną, vandenyje pamirkytus baravykus, trupintą bandelę, suberkite prieskonius, viską užpilkite alumi ir virkite, kol alus išgaruos.
4. Į atvėsintą masę įmuškite kiaušinį ir viską išsukite elektriniu plakikliu. Jei manote, kad paštetas per skystas, galite į jį įberti šiek tiek džiūvėsėlių.
5. Paruoštą masę krėskite į riebalais išteptą karščiui atsparų indą. Jį įstatykite į didesnį indą su vandeniu ir kepkite karštoje orkaitėje apie 40 min.
6. Gatavą paštetą atvėsinkite ir išdėliokite į stiklainėlius – ilgiau bus tinkamas valgyti.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita