Ingredientai
- Makaronai 320 g „chitarra“ arba spaghetti formos
- Česnakai 4 skiltelės
- Čili pipiras 2 vnt. „peperoncino“
- Alyvuogių aliejus 0,5 st.
Kaip gaminti
Dvigubas pikantiškumas. Jį suteikia du pikantiški ingredientai – česnakas ir aitrusis „peperoncino“. Idealus atvejis – naudoti šviežią, nedžiovintą Kalabrijos „peperoncino“. Tokiu atveju jis ne tik degins burną, bet suteiks šviežio aromato.
Kadangi ingredientų yra tik keturi (neskaitant druskos) – spagečiai, alyvuogių aliejus, „peperoncino“ ir česnakai – juos reikėtų atrinkti itin kruopščiai. Ypač svarbi „rišamoji“ recepto medžiaga – alyvuogių aliejus. Jis irgi turėtų būti smagiai pikantiškas!
Perspėjimas: šio patiekalo gaminimas pareikalaus tiesioginio pirštų sąlyčio su aitriuoju „peperoncino“. Todėl vertėtų išsyk – kol dar nepasitrynėte akies ar kitų kūno vietų – kruopščiai nusiplauti rankas.
1. Įpilkite į puodą 1,5 litro vadens, užvirinkite, pasūdykite kokybiška stambia druska.
2. Išvirkite pastą keliomis minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės.
3. Supjaustykite „pepperoncino“ ankštis, pašalinkite sėklas.
4. Smulkiai sukapokite (netrinkite, netraiškykite) česnakus.
5. Pakaitinkite ant silpnos ugnies keptuvėje alyvuogių aliejų, supilkite česnakus, „pepperoncino“. Kai česnakai vos vos sušils, skubiai išjunkite ugnį.
6. Nelabai kruopščiai nukoškite pastą, pasilikite šiek tiek virimo vandens.
7. 2–3 minutes kaitinkite spagečius keptuvėje, maišydami su pastos virimo vandeniu.
8. Jokio sūrio, jokių papuošalų!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų