4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Pastos patiekalas „Ajo, ojo“

„Ajo, ojo“
„Ajo, ojo“ / Jurgos Jurkevičienės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Šį patiekalą nėra sunku pasigaminti, bet nėra lengva pasigaminti idealiai tiksliai. Vienaip ar kitaip – jeigu nemėgstate aštraus maisto, geriau nė nebandykite. Šis patiekalas subalansuotas persivalgiusiems mėsos ir tiems, kurių virškinimo sistema rodo tam tikrus tingėjimo ženklus. Galinga vitamino C ir natūralaus antibiotiko bomba! Ir žinoma, stiprus afrodiziakas (bet valgyti turėtų jis ir ji – abu).

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Dvigubas pikantiškumas. Jį suteikia du pikantiški ingredientai – česnakas ir aitrusis „peperoncino“. Idealus atvejis – naudoti šviežią, nedžiovintą Kalabrijos „peperoncino“. Tokiu atveju jis ne tik degins burną, bet suteiks šviežio aromato.

Kadangi ingredientų yra tik keturi (neskaitant druskos) – spagečiai, alyvuogių aliejus, „peperoncino“ ir česnakai – juos reikėtų atrinkti itin kruopščiai. Ypač svarbi „rišamoji“ recepto medžiaga – alyvuogių aliejus. Jis irgi turėtų būti smagiai pikantiškas!

Perspėjimas: šio patiekalo gaminimas pareikalaus tiesioginio pirštų sąlyčio su aitriuoju „peperoncino“. Todėl vertėtų išsyk – kol dar nepasitrynėte akies ar kitų kūno vietų – kruopščiai nusiplauti rankas.

1. Įpilkite į puodą 1,5 litro vadens, užvirinkite, pasūdykite kokybiška stambia druska.

2. Išvirkite pastą keliomis minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės.

3. Supjaustykite „pepperoncino“ ankštis, pašalinkite sėklas.

4. Smulkiai sukapokite (netrinkite, netraiškykite) česnakus.

5. Pakaitinkite ant silpnos ugnies keptuvėje alyvuogių aliejų, supilkite česnakus, „pepperoncino“. Kai česnakai vos vos sušils, skubiai išjunkite ugnį.

6. Nelabai kruopščiai nukoškite pastą, pasilikite šiek tiek virimo vandens.

7. 2–3 minutes kaitinkite spagečius keptuvėje, maišydami su pastos virimo vandeniu.

8. Jokio sūrio, jokių papuošalų!

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.